top of page
2.png

HET LESAANBOD
VAN GYM ZUYD

WAT SPREEKT JOU HET MEESTE AAN?
ONTDEK ONS VEELZIJDIGE AANBOD

202301_GymZuyd_104257_D850_25582.jpg
202301_GymZuyd_123022_D850_26659.jpg

WORKOUT OF THE DAY (WOD)

 

WOD staat voor "Workout of the Day". Het is een trainingsmethode die functionele bewegingen, variatie en hoge intensiteit combineert. Elke dag wordt er een nieuwe WOD voorgesteld, en het kan bestaan uit een combinatie van oefeningen, zoals gewichtheffen, cardio, gymnastiek en andere functionele bewegingen. De bedoeling is om atleten uit te dagen, hun algehele fitheid te verbeteren en hen voor te bereiden op verschillende fysieke taken.

Een typische WOD kan bijvoorbeeld bestaan uit een reeks herhalingen van bepaalde oefeningen, zoals kettlebell swings, box jumps, en burpees, uitgevoerd in een bepaalde volgorde en binnen een bepaalde tijdslimiet. WOD legt de nadruk op variatie en het constant aanpassen van trainingsroutines om een breed scala aan fysieke vaardigheden te ontwikkelen.

STRENGTH

 

Een Strength les,  is een gestructureerde sessie waarin de nadruk ligt op het ontwikkelen van kracht. Krachttraining omvat het gebruik van weerstand om de spieren sterker te maken, wat kan leiden tot verbeterde spiermassa, uithoudingsvermogen en algemene functionele capaciteit.

Een typische krachtles kan bestaan uit het uitvoeren van oefeningen met gewichten, zoals halters en dumbbells die weerstand bieden. De les kan gericht zijn op specifieke spiergroepen, zoals de benen, armen, borst, rug, of het kan een full-body workout zijn.

De lessen kunnen worden aangepast aan verschillende fitnessniveaus, variëren in intensiteit en gebruikmaken van verschillende trainingsmethoden, zoals circuittraining en supersetting.

LEGDAY

 

De term "legday" verwijst naar een trainingssessie waarbij de focus ligt op het trainen van de spieren in de benen. Tijdens Legday worden verschillende oefeningen uitgevoerd om het onderstel te versterken en te ontwikkelen.Typische oefeningen die op legday worden uitgevoerd, zijn onder andere squats, deadlifts en lunges.

Legday is belangrijk omdat het bijdraagt aan een evenwichtige spierontwikkeling in het hele lichaam en het versterken van de benen kan helpen bij dagelijkse activiteiten en het verminderen van het risico op blessures. Omdat de beenspieren grote spiergroepen zijn, kan Legday ook bijdragen aan het verhogen van de stofwisseling en het bevorderen van algemene kracht en conditie.

202301_GymZuyd_105046_D5_27841.jpg
202301_GymZuyd_112528_D850_26101.jpg
202301_GymZuyd_113938_D5_28502.jpg

STRONGFIT

 

Een StrongFit-les is een type trainingssessie dat is geïnspireerd op de sport van strongman, waarbij atleten deelnemen aan verschillende krachtgerelateerde en functionele uitdagingen. De sport zelf omvat vaak het tillen en verplaatsen van zware voorwerpen over afstanden en het uitvoeren van diverse krachtproeven. Hier zijn enkele kenmerken die je zou kunnen tegenkomen tijdens een Strongman-les: Draag- en Sleepoefeningen, krachtoefeningen en explosieve bewegingen.

Strongman-trainingen kunnen variëren en kunnen worden aangepast aan de behoeften van de deelnemers. Het is belangrijk om onder begeleiding van een ervaren instructeur te trainen, vooral bij het werken met zware gewichten en ongewone trainingsapparatuur.

CONDITIONING

 

Een Conditioning-les is gericht op het verbeteren van het cardiorespiratoire uithoudingsvermogen, wat de capaciteit van het hart en de longen is om zuurstof naar de werkende spieren te transporteren tijdens langdurige fysieke activiteit. Tijdens deze les maken we onder andere gebruik van circuittraining, cardiomachines, functionele bewegingen en lange duur cadio.

Het doel van een Conditioning-les is om de aerobe capaciteit van het lichaam te vergroten, wat bijdraagt aan een betere gezondheid van het hart, een efficiëntere stofwisseling en verbeterde algehele uithoudingsvermogen.

LIFTFIT

 

Een les LiftFit, ofwel Olympisch Gewichtheffen, is gericht op de technieken en vaardigheden die nodig zijn voor twee specifieke Olympische gewichthefbewegingen: de snatch en de clean and jerk. Deze twee bewegingen vereisen kracht, coördinatie, lenigheid en precisie.

Bij ons worden de Liftfit-lessen geleid door instructeurs met expertise in deze specifieke discipline. Gewichtheffen kan technisch veeleisend zijn en vereist nauwkeurige begeleiding om blessures te voorkomen en de prestaties te verbeteren. Deelnemers moeten hun eigen capaciteiten en fitnessniveau begrijpen en de aanbevelingen van de instructeur opvolgen.

202301_GymZuyd_115758_D5_28751.jpg

OPEN GYM

 

Ontgrendel je volledige potentieel en bereid je voor op de overwinning met onze exclusieve Competitieclass! Of je nu een doorgewinterde atleet bent die altijd op zoek is naar manieren om te verbeteren of net begint met je competitieve reis, deze klasse is ontworpen om je te begeleiden naar nieuwe hoogten van prestaties.

Bereid je voor op uitdagende en intensieve workouts die je uithoudingsvermogen, kracht en behendigheid zullen verbeteren. Onze ervaren instructeurs zorgen ervoor dat elke sessie je dichter bij je competitieve doelen brengt. Profiteer van persoonlijke coaching en waardevolle feedback van onze trainers.Of je nu traint voor een aankomend toernooi, een persoonlijk record wilt breken of gewoon je passie naar een hoger niveau wilt tillen, onze Competitieclass biedt de perfecte omgeving om te excelleren.

202301_GymZuyd_113656_D850_26230.jpg

OPEN GYM

 

Wist je dat wij ook altijd Open Gym sessies aanbieden?

Open gym is populair bij mensen die hun eigen trainingsprogramma willen volgen, hun eigen tempo willen bepalen of specifieke doelen willen bereiken. Het biedt een flexibele trainingsomgeving en de mogelijkheid om te focussen op individuele behoeften. Wij bieden open gym-uren als aanvulling op onze groepslessen, waardoor onze leden de mogelijkheid hebben om van beide gebruik te kunnen maken.

bottom of page